Cada cop és més comú tenir pell atòpica, sensibilitat química i diversos tipus d’al·lèrgies –la més comuna al nostre país és la del pol·len i els àcars. Un dels nuclis d’infecció més gran són els llits i seguint la línia de la moda creixent avui us parlarem dels beneficis dels productes de descans natural. 

 

Els tatamis, els coixins naturals, els llits de fusta, els matalassos de làtex natural, entre altres propostes, formen part de l’aposta de moltes llars que s’afegeixen a la revolució del descans ecològic. Molts hotels també s’apunten al canvi sostenible. Però, i pel que fa als llençols i coixineres? 

 

La revista Interiores ens explica els beneficis que té utilitzar teixits de fibres 100% naturals, ja siguin de cotó, lli o llana. Moltes vegades aquestes teles són confeccionades a mà a través de mètodes tradicionals i ingredients naturals. Les fibres naturals absorbeixen millor la suor, són transpirables i ens ajuden a regular la temperatura corporal 

Pel que fa a les matèries primeres s’utilitzen les plantes, els bolets o els fongs per tenyir les teles. En el mètode de producció, per altra banda, no s’utilitzen pesticides, pigments, clor, metall ni cap tipus de producte químic. Per tant, la roba fabricada seguint aquests patrons és més suau, agradable, còmoda i innòcua. 

 

La publicació Ecohabitar fa un post on proposen diferents empreses nacionals i internacionals on es pot comprar Roba de llit ecològica, lliure de tints o processos químics tòxics 

 

A més, es recomana que per tenir uns llits més purs i confortables s’han de canviar els llençols un cop a la setmana ja que si els deixem més temps poden aparèixer paràsits, bactèries i fongs. Com dèiem, un dels més comuns són els àcars, que creixen alimentant-se de la suor, brutícia, maquillatge, pell morta, grassa, pels, cremes, pols, i partícules varies que introduïm al llit. Si sou al·lèrgics als àcars, també és aconsellable comprar-se una funda de coixí i de matalàs antiàcars, ja veureu que els problemes de congestió nasal i la picor dels ulls i la gola disminueix!