A vosaltres també us passa que quan teniu la casa desordenada us envaeix una sensació estranya que us neguiteja? I us ha passat alguna cop que, després de fer neteja i endreçar, us sentiu d’allò més satisfets? Aquestes sensacions són d’allò més habituals. La “monstre de l’ordre”, la japonesa Marie Kondo ha creat un mètode propi per ordenar la casa i ajudar les persones que hi viuen a ser més felices. De fet, en el seu llibre La felicitat després de l’ordre afirma que la vida només comença vertaderament després de posar ordre a casa.

 

A l’equip de Punt de Vista ens fascinen les tècniques que utilitza la Marie Kondo perquè creiem que tenir una casa ordenada contribueix al benestar de les persones que hi viuen. És per això, que hem fet un recull de 5 senzills trucs per endreçar la casa perquè us puguin servir.

1- Començar per la roba. És important posar tota la roba junta en un lloc. Triar la que ens agrada i la que ja no. Guardar la que volem i la resta donar-la a caritat.

2- Desfer-se dels llibres que ja no es llegeixen. Es veu que els llibres són uns dels objectes dels quals és més complicat desfer-se’n. Llençar aquells que no hem llegit ni tenim intenció de llegir és un bon mètode. Amb la resta, cal col·locar-los formant files verticals i ordenar-los per categories. Així resultarà més fàcil trobar-los.

3- Domesticar el KONOMO. El konomo són aquells objectes que costa classificar: papers, material d’escriptori, CDs. Segons Kondo són una de les parts més difícil d’ordenar. Cal separar-los per categories i guardar-los en caixes o arxivadors.

4- Evitar començar per la cuina. Si comenceu a ordenar per la cuina teniu més provabilitats de fracassar que si comenceu per una altra part de la casa. I per què? Us deveu preguntar, doncs perquè als objectes que hi ha a la cuina no els tenim tant d’afecte com per exemple als llibres, objectes personals o productes de cosmètica.

5- Aclareix el rebedor. És molt important evitar deixar-hi sabates i bosses escampades. Si ens hi agrada tenir-hi elements decoratius cal centralitzar-los en un mateix espai. Si l’entrada d’una casa està desordenada, donem un missatge – involuntari – a tots aquells que arriben: “si l’entrada ja està així, imagina’t com deu estar la resta de la casa”.

 

Així que ja ho sabeu, si voleu deixar-ho tot endreçat abans d’acabar les vacances, podeu posar en pràctica aquests trucs!