Us ha passat alguna vegada que aneu a comprar un electrodomèstic per la llar i quan mireu la seva etiqueta o l’apartat on s’hi especifiquen les prestacions, teniu la sensació d’estar davant un jeroglífic indesxifrable. Què volen dir aquest munt de lletres? I els colors? Guarden alguna relació lletres i colors? Com és que els que tenen un color més verd són més cars? Com és que els que tenen un color més vermellós són més econòmics? Quin hauria de comprar?

L’equip de Punt de Vista hem decidit preparar-vos una petita “xuleta” perquè les etiquetes no us siguin indesxifrables. Pareu-hi atenció.

Etiqueta A → estalvi d’un 45% del consum energètic

Etiqueta B → estalvi d’entre un 25-45% del consum energètic

Etiqueta C → estalvi d’entre un 10-25% del consum energètic

Etiqueta D → consum habitual d’entre un 10-25% del consum energètic

Etiqueta E → despesa d’un 0-10% del consum energètic

Etiqueta F → despesa d’un 10-25% del consum energètic

Etiqueta G → despesa de més d’un 25% del consum energètic

 

Així que ja sabeu, a buscar aparells elèctrics, el més eficients possibles. Però no només això, si feu servir endolls anti stand by i teniu cura de tancar-los a la nit, podeu arribar a estalviar fins a 40€ anuals.