En la darrera publicació al blog us explicàvem a grans trets què és la domòtica. En aquest us parlarem dels quatre àmbits en què s’aplica: el benestar, l’estalvi, la seguretat i les comunicacions.

 

La relació entre la domòtica i el benestar

La domòtica vol incrementar el confort dins la llar i ho fa mitjançant l’automatització de tots aquells elements possibles. Control de llums, persianes, finestres, cortines, endolls i climatització; són alguns dels elements que es poden controlar domòticament. Amb l’ajuda d’uns sensors de temperatura, llum i humitat es pot aconseguir que s’automatitzin algunes tasques com l’encesa de certs aparells segons les tarifacions horàries, l’encesa de la calefacció, entre molts d’altres.

 

Perquè la domòtica és estalvi

La climatització, l’escalfador i la il·luminació representen el 67% del consum elèctric d’un habitatge. Si es gestionen de manera automàtica i eficient aquests sistemes, la despesa energètica del conjunt de l’habitatge es redueix considerablement. Els càlculs diuen que es pot reduir fins a un 30% amb accions tan simples com la baixada del termostat a les nits o la posada en marxa de segons quins electrodomèstics aquelles hores de tarifa reduïda.

 

La domòtica facilita la seguretat

Les alarmes, el control d’accessos a l’habitatge o els simuladors de presència són eines que la domòtica ha posat al nostre abast i que permeten incrementar el nivell de seguretat de les llars amb escreix. El control remot de diferents elements de l’habitatge i la possibilitat de visualització dels espais a distància són una garantia de confort i seguretat.

 

Comunicació 24/7/365 dins l’habitatge

La domòtica facilita la connexió a internet des de qualsevol punt de l’habitatge, cosa que fa possible la distribució d’àudio i de vídeo en qualsevol punt i en qualsevol moment.