“Vull una cuina impressionant dins d’una planta baixa oberta”. Això va ser el que ens va dir la Glòria quan va creuar la porta de Punt de Vista. Caram, quin repte! La casa de la Glòria no era gens convencional. Tenia una enorme planta baixa oberta on hi havia el rebedor, el passadís, el menjador i la cuina.

De seguida ens vam adonar que la Glòria ho tenia tot molt clar i que, a més a més, era una apassionada del disseny interior. “Sempre he volgut tenir una casa de disseny on poder crear i viure experiències boniques”, ens va dir. Vam fer-li preguntes per descobrir com s’imaginava aquesta cuina ideal i les premisses eren molt clares. Havia de tenir una illa, una nevera americana, una barra on hi puguessin cabre 3 persones, el color havia de ser blanc – però no un blanc qualsevol, un blanc brillant – i l’enciamera havia de ser una de la marca SILESTONE que ella havia vist i se “n’havia enamorat”.

L’equip de Punt de Vista ens vam posar a crear diferents propostes amb el mateix element central: l’illa n’era la protagonista. Tenint en compte això, calia buscar una posició més discreta per a la nevera americana i el forn-microones. La solució escollida distribuïa l’espai de la cuina en tres volums.

VOLUM 1. Zona de cocció. Aquí hi vam posar la placa i la campana decorativa.

VOLUM 2. Zona de rentat. L’element principal d’aquesta zona era l’illa. També hi havia la pica, el rentaplats i la barra que donava cabuda a tres comensals.

VOLUM 3. Anava col·locat darrere l’illa i hi havia la nevera americana, el forn i el microones.

En tot el conjunt tan sols hi havia un moble alt, col·locat a poca alçada, la resta eren mobles baixos. Això ens permetia donar un caràcter serè i funcional a la cuina. Era una cuina tranquil·la que estava en perfecta sintonia amb la resta de la planta baixa.

 

Detalls tècnics de l’obra

  • Els mobles que vam escollir són de fòrmica de color blanc brillant.
  • L’enciamera que volia la Glòria era de color pedra i de 10 centímetres de gruix.
  • Els electrodomèstics eren d’acer inoxidable de la marca Siemens.
  • La pica que vam escollir és de FRANKE (ens encanten les seves piques!)
  • La il·luminació va ser un dels cavalls de batalla del projecte. Vam mantenir la llum general que hi havia a tota la planta i vam posar-n’hi una d’específica perquè fos viable il·luminar només la cuina. Aquestes llums eren penjants de tipus industrial. També vam afegir-hi llums sota el moble alt i a sota de la barra.

 

La Glòria ja té la cuina amb què sempre havia somniat!