La il·luminació d’una terrassa o zona exterior és tan important com el mobiliari que s’hi posa o la manera en què es decora. Una il·luminació poc encertada pot desvirtuar una terrassa d’allò més bonica. Escollir el model del llum i el material amb què està fet va en consonància de saber quin és l’espai que cal il·luminar i també quina finalitat se li donarà a aquest espai.

Com és l’espai que tinc?

En funció de si es tracta d’un espai més o menys gran, caldrà posar-hi uns llums més o menys potents. A grans trets, si tenim un espai gran, les que són suspeses a l’aire i amb un focus de llum gran són una bona opció. En canvi, si l’espai és petit, és millor escollir aplics de paret o punts de llum al terra.

 

Quin ús donaré a la zona?

És important saber la finalitat o utilitat que tindrà l’espai que volem il·luminar. Si volem que tingui una funció chillout, caldrà buscar una llum càlida, uniforma, propera al terra… Els testos il·luminats i les garlandes també són una bona opció. Si es tracta d’una zona de pas o de difícil accés, hem de ser molt previsors i il·luminar-la bé per evitar que ningú prengui mal. En aquests casos, les llums properes al terra i potents són una molt bona opció. Si l’espai que cal il·luminar és un menjador exterior és important que sigui una llum uniforme i si pot ser un llum penjant encara millor: així els comensals es veuen les cares mentre mengen i també veuen què tenen al plat.

iluminacion-exterior-portada_24_730x442

 

Quin material és el més adequat?

Qualsevol material d’il·luminació exterior ha de ser resistent per poder suportar els canvis de temperatura, la humitat i els períodes de pluja. En cas que no sigui així, no donarem l’abast a renovar-los a causa de les inclemències del temps.

 

Quin model trio?

N’hi ha infinites per triar. A grans trets, n’hi ha d’ascendents o descendents, penjants, de peu o de paret.  Hi ha aplics d’il·luminació subtil, làmpades de corda trenada, làmpades bohèmies, d’estètica exòtica, focs visuals, fonts de llum, llums que realcen, il·luminació per a espais humits, llums teatrals, llums que creen ambient, làmpades de doble funció, làmpades d’estil industrial, llums festives…

 

Ja ho veieu, no serà per falta de llums!