Cada dia és més habitual sentir a parlar de cases intel·ligents. Però què és això? Quines peculiaritats tenen aquest tipus de cases? Són realment útils? Són molt més cares que les altres? Són més còmodes? La resposta a aquestes i moltes altres preguntes sobre la domòtica les trobareu en aquesta publicació i les següents: ens endinsarem de ple en l’univers de la domòtica.

smart-home-3574541_1920

Què és la domòtica?

És la branca de l’arquitectura i l’enginyeria que s’ocupa d’habitatges i edificis automàtics amb la finalitat de millorar-ne la gestió energètica i la qualitat de vida de les persones que hi viuen.

Al llarg dels darrers anys, la domòtica ha anat evolucionant en la direcció d’integrar tots els sistemes de control en una única xarxa de comandament. És a dir, que des d’un dispositiu mòbil o una tablet es pugui controlar absolutament tot.

 

Què aporta la domòtica?

La principal finalitat de la domòtica és millorar la qualitat de vida de les persones. Permet reduir la quantitat de treball domèstic, augmenta la seguretat, racionalitza els consums i optimitza els recursos.

 

Un exemple per entendre-ho?

En una llar domòtica, durant l’hivern les persianes pugen soles durant el dia i s’abaixen quan es pon el sol. D’aquesta manera s’aprofita al màxim la llum i l’escalfor del sol, cosa que permet reduir el consum energètic de l’habitatge.