Les coses de casa, tant els espais com els electrodomèstics, si es cuiden duren molt i molt de temps. Una prova d’això és la cuina de la Roser i en Xavi. En tenien tanta cura que ja feia 35 anys que hi feien vida. Malgrat que la cuina estava en bon estat, ja no s’ajustava a les necessitats del seu ritme de vida. Amb 35 anys les circumstàncies vitals i els tempos de les persones canvien. Com diem sempre: la cuina de la Roser i en Xavi ja no estava en sintonia amb el seu ritme de vida i calia fer-hi canvis.

 

D’entrada, ens van explicar quines coses en concret els agradaria que tingués la cuina nova:

  • Volien canviar-ne la distribució general per tal que fos més pràctica.
  • Volien que hi entrés més llum, així podrien treballar-hi amb més comoditat.
  • La nova cuina havia de tenir una porta gran que donés directament a la galeria.
  • Finalment, volien una cuina en paral·lel.

 

Amb totes aquestes premisses damunt la taula, l’equip de Punt de Vista ens vam posar a explorar totes les possibilitats que l’espai ens oferia. Vam fer diferents propostes que es poden classificar en dos grans grups: per una banda, les que mantenien la porta al costat i, per l’altra, les que resituaven la porta al mig.

 

La Roser i en Xavi van escollir una de les propostes que traslladava la porta al mig. Això permetia fer una distribució completament nova. En una banda de la cuina hi havia mobles columna i l’office. A l’altra s’hi situava la placa, la pica i una gran zona de preparació. Amb aquesta cuina, els nostres clients guanyaven molta superfície de preparació i també espai d’emmagatzematge de fàcil accés. Les columnes amb persianes per fora són uns magnífics aliats per guanyar espai d’emmagatzematge. En el conjunt de l’espai no abundaven els mobles alts.

 

Vam voler crear un raconet càlid a la cuina. Un petit espai en el qual vingués de gust aturar-s’hi a descansar, a llegir o a xerrar en qualsevol moment del dia. La taula circular que vam col·locar en aquest racó encaixava perfectament amb la filosofia de l’espai.

 

Quan plantejàvem la reforma d’aquesta cuina, vam estudiar amb cura la il·luminació de l’espai per aconseguir diferents ambients segons el moment del dia. Pel que ens han explicat la Roser i en Xavi, vam encertar de ple perquè estan encantadíssims amb la seva cuina nova!