Quan en Lluis ens va venir a veure a la botiga ens va dir que volia un lavabo nou perquè en el que tenia “no hi cabia”. També ens va dir que el seu pressupost per invertir en la reforma de l’espai era de 10.000€. De seguida vam quadrar agendes per visitar la casa del Lluis i descobrir per quin motiu no s’hi cabia en el seu lavabo.

Tan sols en va fer falta posar un peu al lavabo per entendre perquè no hi cabia. Malgrat ser un lavabo amb molt d’espai, estava molt mal aprofitat. En una de les parets del lavabo hi havia una columna ben bé al mig. Aquesta columna era en bona part responsable de la distribució que hi trobàvem. En una banda, en línia hi havia el lavabo, el vàter i el videt. Just davant hi havia la banyera. I quin era el resultat de tot plegat? Ja us el podeu imaginar: un lavabo amb molt poc espai per fer servir cada una de les peces que l’integraven i que a la vegada, era d’allò més difícil circular-hi. Ens era difícil imaginar-nos dues persones fent servir aquell lavabo de manera simultània.

 

Després de descobrir com era el lavabo del Lluis ens vam posar a treballar. El primer que vam fer va ser explorar amb profunditat l’espai per descobrir quines eren les possibilitats que oferia el lloc. A partir d’aquí, vam elaborar diverses propostes per mirar quina hi encaixava més bé. Totes les propostes passaven per empetitir la columna que hi havia al mig de la paret o bé per treure-la.

 

Per poder decidir què fèiem amb la columna, calia fer-hi una “cata”. No podem tirar a terra o suprimir una columna sense saber què hi ha a dins o per quin motiu està allà. Les cates consisteixen en tirar a terra una petita part de la paret per veure què s’hi amaga darrere. Quan ho vam fer vam descobrir que hi havia conductes de ventilació. Per això, vam decidir reubicar aquests conductes passant-los a una de les parets on hi hauria la futura dutxa. Paral·lelament, vam aprofitar el nou perímetre del bany per integrar-hi l’aixeta i també un prestatge incrustat dins la paret que servia per guardar-hi els productes d’higiène personal.

Col·locar la dutxa al fons en la nova distribució ens permetia guanyar molt d’espai per encabir-hi la resta d’elements com el vàter o el lavabo.

 

Amb en Lluis vam consensuar-hi els colors i els acabats finals. A l’equip de Punt de Vista ens agrada molt crear lavabos de color blanc ja que aquest color ens permet donar molta sensació d’amplitud. Per tant, la base del lavabo era blanca. Ara bé, vam decidir posar-hi una pinzellada de taronja per donar-hi un aire fresc i alegre. El terra del lavabo vam decidir posar-li de color gris, ja que és molt més sofert que el blanc.

 

El resultat de la reforma és un bany modern, amb els espais molt ben aprofitats, que projecta una sensació d’espai i que convida al relax. Ah, i el més important: no vam excedir-nos del pressupost del Lluis i ell està encantat amb el seu nou lavabo!