Sempre que algú creua la porta de la nostra botiga i ens demana que l’ajudem a reformar la seva casa perquè estigui en sintonia amb el seu ritme de vida o moment vital, el primer que fem és preguntar-li com li agradaria sentir-se a casa i com se l’imagina a diferència d’ara.

Això mateix és el que vam preguntar a en Lluis i la Carme, un matrimoni que ben aviat s’estrenarien com a avis. Estaven d’allò més motivats i van creure que aquesta nova incorporació a la família era motiu més que suficient per renovar la cuina de casa i canviar alguna coseta més.

 

A la cuina que tenien els mobles hi estaven distribuïts ens forma d’U. Malgrat ser una cuina gran tenien poc espai per a feinejar-hi. La cuina tenia una finestra que donava al carrer i era lluminosa. Tot i això, en Lluis i la Carme encara n’hi volien més. Ens van dir que la cuina era gran i que hi volien mantenir una petita taula ja que la majoria dels dies menjaven allà. Vam escoltar totes les seves peticions i també vam visitar la seva cuina per posar-nos a treballar de seguida.

 

En què va consistir la solució Punt de Vista?

Vam optar per una distribució en forma de L, d’aquesta manera la sensació de tamany augmentava. La part que quedava alliberada amb aquesta distribució la fèiem servir per col·locar una petita taula prop de la finestra. Per aconseguir que entrés més llum, vam obrir una altra finestra a la finestra que separava la cuina del menjador. Vam decidir posar-hi un vidre especial que permet veure-hi cap a fora des de dins però no a l’inrevés.

Els colors que vam escollir eren de tonalitats terroses. Els vam fer servir tant pel terra com pels mobles. Combinats amb el blanc de la paret i el marbre, quedaven fantàstics!

Els mobles que vam triar es caracteritzen per tenir molts calaixos. La majoria són mobles baixos per alliberar el màxim d’espai possible.

Els electrodomèstics que hi vam posar són d’última generació i en destaquem la campana inclinada de vidre, la placa d’inducció i el forn pirolític.

Un dels espais de la cuina al qual vam donar-hi més voltes abans de prendre cap decisió és el taulell ja que la Carme ens va insistir molt en què volia que fos un element molt sofert. Davant d’aquesta petició, els nous porcellànics són la resposta més adequada a aquests cas. Resisteixen a la perfecció la calor i els talls i no canvien de color.

Un altre element distintiu de la cuina que vam idear és la ceràmica amb relleu de les parets. Al Lluis i a la Carme els encanta! I a més a més, ells s’han encarregat de decorar la cuina amb molta classe i bon gust perquè quedi encara més bonica! Esperem que la gaudeixin molt en aquesta nova etapa com a avis!