Quan una persona fa reformes a casa o bé se la fa començant de zero, sempre hi ha un moment de dubte. Ho tenim comprovadíssim i l’anomenem “Moment Parquet”.

 

Hi ha qui té claríssim que no vol parquet i vol seguir fidel a la rajola, però també hi ha persones a les quals el parquet els tempta. “És més càlid que una rajola”, “Quedarà més mono”, “Sempre he tingut rajoles i vull canviar”. Aquests són alguns dels pensaments que els vénen al cap i els fan plantejar-se posar parquet.

 

 

Molts dels detractors del parquet argumenten que és un rollo, que necessita molta més cura i atenció que les rajoles i que sovint es bufa des de sota i llavors cal canviar-lo. A nosaltres, ens agrada molt el parquet i per això us volem donar alguns consells molt bàsics o instruccions perquè sapigueu com s’ha de cuidar i netejar per allargar-ne la vida útil.

 

  • Escombreu quan ho considereu oportú (des d’una o dues vegades al dia fins a un cop per setmana).
  • Després passeu-hi la fregona ecològica humida amb aigua tèbia, ben escorreguda, i detergent neutre (si ho voleu fer sense detergent tampoc hi ha cap problema).
  • Un cop per setmana fregueu amb aigua, no es recomana que ho feu diàriament.

 

La gran millora dels parquets

Fa uns anys, el gran handicap dels parquets era que la junta entre les lames. Aquesta junta era l’oportunitat ideal perquè l’aigua es colés cap a sota. Això afavoria que el parquet es bufés des de sota. Segur que tots tenim en ment algun que altre menjador amb el parquet bufat i inflat per alguna banda.

Avui en dia els nous materials ja han solucionat aquest problema. Les juntes són molt més resistents. Ho són tant com la superfície de les lames. Per aquest motiu, si us cau un vas d’aigua, un got de llet o qualsevol líquid, us recomanem que hi passeu una fregona ben escorreguda per retirar el líquid. Feu-ho sense cap mena de por que el parquet modern ja no es bufa!