La situació

Cuina de grandària mitjana, construïda fa 15 anys, en bon estat però amb problemes tècnics, les instal·lacions sanitàries mai van funcionar bé, els desguassos de la pica i la rentadora s’embussaven contínuament. La distribució era en forma d’O i l’acabat era fusta en els mobles, fogons de granit importat i sòl en ceràmica

Els clients

Una parella de mitja edat sense fills

Els desitjos/necessitats dels clients

Treure la rentadora i assecadora de la cuina

Aprofitar l’espai de fogons sota la caldera, si és necessari canviar-la de lloc

Donar-li una imatge moderna

Espai de office per a dues persones

Pràctica, útil, bonica

Col·locar una porta corredissa

Una nevera americana

Nostra idea

Vam fer diverses propostes de disseny i als clients els va seduir des d’un principi una en la qual redistribuíem la cuina donant-li un toc original alhora que modern amb una península, gens de mobles alts i una paleta de colors grisa i blanca

La península alberga la zona de office-preparació i la zona de cocció, amb una bonica placa d’inducció, té una campana de sostre que allibera l’espai fent que es vegi més gran. És important assenyalar que des de la zona de office es pot veure l’exterior a través de la finestra, fet que permet gaudir de vistes mentre es menja, accions que rares vegades s’aconsegueix instal·lar juntes en una cuina estandar.
En una paret s’han col·locat tots els mobles columna que alberguen el rebost, la nevera, el forn-micro i la caldera, formant un conjunt compacte, alliberant la resta de l’espai

La zona de rentat i preparació aquesta al costat de la finestra el que permet realitzar aquestes accions mentre es gaudeix de la vista.

Els mobles s’han fet en polilaminat de color blanc lluentor amb tirador ungler incorporat. Els fogons s’ha col·locat en superfície de quars (marca silestone) en color lira, que té fons blanc i venes en color gris. La ceràmica de sòl i una paret és porcelánico color gris pedra, la resta de la cuina està pintada en color gris fred. Tota aquesta combinació confereix al conjunt una estètica moderna, atemporal i fàcil de decorar amb complements de cuina.